ОСТАННІ НОВИНИ

ТОП-10 українських зарплат

|

гроші - dt.uaНа ринку праці України поменшало «дорогих вакансій». За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, середній заробіток  офісного працівника у столиці зупинився на рівні 5-7 тисяч гривень, у регіонах він ще менший 4-6 тисяч гривень.

Найбільшу кількість вакансій досі продовжують пропонувати спеціалістам з продажу (25% від загального обсягу пропозицій) та програмістам (21%). Також до ТОП-5 по кількості пропозицій потрапили такі професійні сфери, як маркетинг, адміністративний персонал і вакансії для молодих спеціалістів. Рейтинг регіонів також не змінився. Лідирує столиця, друге місце по кількості пропозицій залишається за Дніпропетровськом, далі Харків, Львів та Одеса. Окремо варто зазначити, що дещо зросла кількість вакансій в областях зони АТО. Це пов’язано насамперед з відкриттям ряду гуманітарних проектів в цих регіонах. Однак, значного впливу на ситуацію на ринку праці ці вакансії не спричинили, і в Донецькій, і в Луганській областях закономірно спостерігається стагнація ринку.

Різкі стрибки курсу та падіння гривні, які потрясли Україну в 2015 році, призвели до змін і в зарплатній політиці. Насамперед більшість з тих компаній, які до цього ще виплачували зарплату в валюті, зафіксували ставки в гривнях згідно з обраним курсом. Виключення складає переважна більшість аутсорсингових IT-компаній, де зарплата традиційно прив’язана до долара. По-друге, на ринку залишається все менше дорогих вакансій (окрім вакансій для програмістів). І якщо в ТОП-10 чи ТОП-100 ще може потрапити вакансія, в якій директору підприємства пропонують кілька тисяч доларів, то це буде поодинокий випадок.

Також роботодавці стали рідше публікувати вакансії і зазначати зарплату, вважаючи за краще домовлятися безпосередньо з претендентами. Крім того, стало досить важко визначити зарплатні очікування пошукачів. Незважаючи на те, що у багатьох бажаний рівень зарплат вказано в доларах або євро, більшість

кандидатів готові при реальній пропозиції роботи йти на компроміс і розглядати вакансії з оплатою значно нижчою.

ТОП-10 зарплат в регіонах

  1. Менеджер із продажу, IT-сектор (Дніпропетровськ) – до 4000 USD
  2. Java Developer (Ужгород) – Від 3 000 USD
  3. Керівник комерційного відділу в агропромислову компанію (Одеса) – до 2 000 USD
  4. IOS Developer (Дніпропетровськ) – від 40 тис. грн.
  5. PHP Middle developer (Харків) – від 1500 USD
  6. PHP/Javascript/SQL Developer (Одеса) – від 1500 USD
  7. Керівник відділення банку (регіони України) – до 30 тис. грн.
  8. Пресейл-інженер, інформаційна безпека (Львів) – 750 USD
  9. Менеджер по роботі з ключовими клієнтами (ЗЕД) (Рівне) – від 15 тис. грн.
  10. Юрисконсульт (іпотека) (Житомир) від 12 тис. грн..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *