ОСТАННІ НОВИНИ

За минулу добу внаслідок бойових дій поранень зазнали десять українських вояків (мапа)

|

Протягом минулої доби противник активізувався, підтягнувши до лінії розмежування важке озброєння – 122-мм та 152-мм гармати, танки та іншу бронетехніку. За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, підвищення кількості збройних провокацій на раніше спокійних ділянках та інші провокативні заяви та дії бойовиків не залишають сумнівів у прагненні ворога зірвати перемир’я і звинуватити у цьому українську сторону.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили серію збройних провокацій у с. Широкине, у тому числі із застосуванням 120-мм мінометів. Втрат на цьому напрямку немає, спроби ворога просунутися вперед були безуспішними.

На Донецькому напрямку бойовики ведуть активні бойові дії в районі аеропорту на широкій лінії фронту від Красногорівки до Авдіївки.

Саме тут противник найбільш активно застосовує заборонене озброєння – зокрема, 152-мм гармати. Точки найбільш запеклого протистояння – сел. Піски та Мар’їнка. Також бойовики вели вогонь по інших позиціях в районі Горлівки і Світлодарська.

На Луганському напрямку відбулася серія перестрілок в районі Щастя та Станиці Луганської. Противник веде вогонь переважно зі стрілецької зброї по наших позиціях з підконтрольних населених пунктів вздовж лінії зіткнення, зокрема с. Весела Гора та інших.

51

52

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 23 польоти ворожих БПЛА, в тому числі – у небі над Азовським морем.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 10 – було поранено. Найбільші втрати сили АТО понесли від мінометного обстрілу в районі смт Луганське, що неподалік Світлодарська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *