ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на Міжнародну молодіжну пішу прощу до Унева

|

З нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці, 15 – 17 травня відбудеться ХХІІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів». Цьогорічна тема співзвучна з надією та впевненістю: «Вихід є. Вихід триває».

Проща до Унева

«Тема цьогорічної прощі звучить дуже актуально: «Вихід є. Вихід триває». Під час травневого паломництва ми зможемо поглянути на постать Мойсея, який хоче допомогти своїм побратимам-євреям звільнитися з неволі. Господь наказує Мойсею скинути взуття, щоб той, будучи босим, ступав обережно, з чуттям. Поводир дослухається, йде босоніж, звертає увагу на ґрунт під ногами, щоб гострі скелі чи колючки пустелі не зранили стіп. Все ж таки з Господом вдається дістатись до Землі Обітованої. Але ж і визволення з неволі неможливе без зміни та переформування свідомості раба на людину вільну, без сформування нового Єрусалиму, без виходу за межі свого комфорту та розуміння. А цей процес не має окреслених часових меж. Тому цей вихід досі триває», – розповідає духівник прощі о. Пантелеймон.

Розпочнеться цьогорічна проща 15 травня о 7:00 год. Божественною Літургією в храмі Архистратига Михаїла (вул. Винниченка). Після Служби Божої всі учасники записуються до груп і формують колону. Початок руху прощі о 9:00 год.

Маршрут прощі: м. Львів – с. Лисиничі – м. Винники – с. Соснівка – с. Городиславичі – с. Романів – с. Ганачіївка – с. Затемне – с. Коросно – с. Сивогори – с. Унів.

До Унівської Лаври прибудуть у суботу ввечері. Тоді ж розпочнуться нічні чування, що триватимуть до ранку. Програма чувань включатиме молитву, сповідь, благословення чудотворною іконою та похід на Чернечу гору. Закінчиться проща в неділю Архиєрейською Літургією та повним відпустом.

Під час усієї прощі колону супроводжуватиме медичний персонал, МВС і велогрупа. Також цього року посилена охорона прочан, яку здійснюватиме ГФ «Скеля».

На прощу необхідно взяти: намет, спальник, килимок, зручне взуття, теплий одяг. Всі важкі речі буде перевозити автомобіль.

А в рюкзак варто не забути покласти вервицю, кепку, дощовик, необхідні медикаменти, миску, ложку та горнятко.

Благодійний внесок – 40 грн.

Всі охочі зможуть повернутися до Львова автобусом, ціна квитка – 35 грн.

Для усіх, хто з певних причин не зможе вирушити з паломниками в п’ятницю зранку, Комісія у справах молоді ЛОДА організовує автобуси, що будуть курсувати в суботу зранку в Романів, в суботу ввечері в Унів та в неділю зранку, щоб можна було потрапити на Архиєрейську Літургію. Час буде повідомлено згодом.

Ілюстрація: lavra.studyty.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *