ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облдержадміністрація зводитиме фортеці на Луганщині та Яворівщині

|

fortecaУправління капітального будівництва ЛОДА оголосило тендер на будівництво інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави загалом на 28,7 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель, пишуть «Наші гроші.Львів».

Замовляють будівництво 12 фортець, 11 з яких на території Слов’яносербського та Попаснянського районів Луганської області. Ще одну фортецю зведуть на Львівщині – в селі Старичі Яворівського району. Вартість однієї фортеці – приблизно 2,4 млн грн.

Техзавдання не оприлюднене, оскільки тендер проводять за переговорною процедурою закупівлі. 9 квітня цього року до закону про держзакупівлі внесли зміни і дозволили проводити тендери на будівництво оборонних споруд за спрощеною процедурою. Фортеці мають збудувати до 25 травня 2015 року або до повного виконання сторонами договірних зобов’язань.

Вісім фортець будуватиме київське ТОВ “Аеровент”, яке належить ПАТ “Аеробуд”. За даними SMIDA, “Аеробуд” контролюється п‘ятьма кіпрськими компаніями. Керівником є Григорій Козинський. Як повідомляли “Наші гроші”, Козинський раніше виконував будівельні проекти на замовлення одного з лідерів групи “Приват” Геннадія Боголюбова.

Ще три споруди зведе львівське ПП “Львівдах” Івана Кіцили і одну фортецю – теж львівське ТОВ “Галицька магістраль” Наталії та Ярослава Олійників.

Як повідомляли “Наші гроші”, аналогічні тендери оголосили Дніпропетровська, Запорізька, Вінницька, Волинська, Полтавська, Хмельницька, Київська, Рівненська, Одеська, Закарпатська, Житомирська облдержадміністрації. Найбільші контракти готуються укласти Дніпропетровська ОДА – на 62,85 млн грн і Запорізька ОДА – на 62,7 млн грн.

Всього на будівництво інженерних споруд для зміцнення обороноздатності держави уряд виділив 850 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *