ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі та Східниці відновлено водопостачання

|

thumbnail-20131225193504nСьогодні, 10 травня, у Бориславі та Східниці відновили централізоване водопостачання. Вчора, 9 травня, на водозаборі «Рибник, був змонтований насос, який передував на ремонті у Львові, в 22 годині розпочалося закачування води на водозаборі «Рибник».

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Зі слів міського голови Борислава Володимира Фірмана, щоб забезпечити мешканців водою закачування води протягом двох – трьох днів буде постійним. На цей період у місті буде цілодобове водопостачання . Володимир Фірман додав, перед тим як запустити насос прийшлось багато чого відновлювати та усувати неполадки: замінено кабель від насосної станції до розподільчого пристрою, відремонтовано релейний захист через що згоріли два насоси на водозаборі. Під час відновлення електричної частини були задіяні висококваліфіковані спеціалісти Бориславського РЕМу.

На думку міського голови два насоси на станції «Рибник», завдяки яким постачають воду мешканцям, могли спеціально спалити зацікавлені особи, які хочуть взяти КП «Бориславводоканал» у концесію на 49 років «Складається таке враження, що хтось доклав руки, що спалити обидва насоси. Є багато запитань: чому не спрацював релейний захист, чому згорів кабель. Такі насоси мають високий захист, чому вся апаратура не спрацювала», – сказав Володимир Фірман.

Нагадаємо, 21 квітня, на насосній станції «Рибник» КП «Бориславводоканал», звідки постачається вода на Борислав та Східницю, вийшов з ладу останній резервний електродвигун. До цього, 8 квітня на насосній станції «Рибник» КП «Бориславводоканал» під час запуску вийшов з ладу електродвигун потужністю 1000 кВт насосу НШР-300/560 продуктивністю 900 куб м/год. Після цього для накачування був задіяний резервний насос потужністю 600 кВТ НШР-300/420 продуктивністю 550 куб м/год, який 21 квітня вночі вийшов з ладу.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *