ОСТАННІ НОВИНИ

Сех очолила об’єднання українок «Яворина»

|

Seh-3Сьогодні, 10 травня,  в приміщенні Музею визвольної боротьби України у Львові відбулися установчі збори громадської організації «Об’єднання українок «Яворина». Об’єднання має на меті активно долучитися до боротьби та перемоги українців над окупантом та діяти в різних сферах суспільного життя задля розбудови та зміцнення Української держави.

На зібранні, в якому взяли участь делегати з усієї України – від Криму до Закарпаття – було підтримано ініціативу створення організації. Головою Об’єднання українок «Яворина» обрали Ірину Сех.

«Нам випало жити в переломний для України час, коли відбулася Революція Гідності й триває воєнне протистояння з РФ. І ми не можемо сидіти, склавши руки й щиро хочемо долучитися до боротьби та перемоги українського народу над окупантом. Ми хочемо прислужитися своїми знаннями, талантом, фаховими здібностями для розвитку держави. Через це виник задум об’єднатися в громадську організацію. Бо гуртом ми можемо зробити більше.

Наша мета – це сильна держава на засадах соціальної та національної справедливості, яка посяде гідне місце серед провідних країн світу і забезпечить безупинний розвиток української нації. І працюючи заради цієї мети, ми беремо на себе ту частину роботи, яка найбільше притаманна жінкам. Це допомога війську, турбота про дітей, стареньких, хворих, інвалідів, турбота про здоров’я нації (екологія, тверезість життя), про виховання й освіту та інше.

Ми хочемо об’єднати активних, розумних, цілеспрямованих жінок і дівчат різного віку. Ми прагнемо відігравати серйозну політичну, суспільну, економічну роль в житті держави. Ми готові багато працювати – інтелектуально, творчо, фізично і все це – заради високої мети та втілення наших ідеалів», – зазначила у своєму виступі Ірина Сех.

Учасників зборів привітала відома діячка ОУН, зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків. «Людина повинна горіти в боротьбі, і тільки тоді постають дієві речі. Мене втішає, що ви проголошуєте єдність жіночого руху. Хай жінки будуть тими, хто вимощує дорогу героям. Хай вам Бог помагає!» – зазначила Ольга Ільків.

На зібранні виступили вдова героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука Тетяна Бондарчук із Хмельниччини, вдова льотчика Ігоря Грішина, який загинув на східному фронті, Марія Грішина, громадська діячка з Артемівська Донецької області Галина Олійникова, боєць батальйону «Карпатська Січ» Марія Чашка, голова осередку Союзу українок м. Євпаторії Віра Ковальчук, харків’янка, хрещена мати героя Небесної Сотні Влада Дзюбенка Світлана Гнипа, поетеса, лауреат премії ім. Лесі Українки Ярослава Павлюк із Житомирщини, поетеса Ірина Гармасій із Закарпаття.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *