ОСТАННІ НОВИНИ

Російські терористи стріляють з важкої зброї по всій лінії зіткнення – є загиблі (мапа)

|



АкадСухопутВійськПротягом минулої доби бойовики 17 разів обстріляли українські позиції зі 120-мм мінометів, 10 разів – зі 122-мм гармат.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 26 зазнали поранень.

Оскільки заборонене озброєння використовується по всій лінії зіткнення – від Широкиного до російського кордону – це свідчить про цілеспрямовані наміри противника зірвати Мінські домовленості. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

11

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення вчора було с. Широкине – противник здійснив серію артилерійських та мінометних обстрілів по українських позиціях. “Внаслідок професіоналізму наших військових та влучному вогню у відповідь на цьому напрямку обійшлося без втрат з нашої сторони”, – зазначив полковник.

22На Донецькому напрямку найскладніша ситуація зберігається у передмістях Горлівки – йдеться про Майорськ, Дзержинськ та розташований неподалік Світлодарськ. Бойовики ведуть щільний мінометний вогонь, зафіксовано використання танків та гармат. Внаслідок артилерійського обстрілу у м. Дзержинськ було поранено місцевого мешканця.

Неспокійно в західних передмістях Донецька – противник намагається витіснити сили АТО з рубежів оборони на лінії Авдіївка – Піски – Мар’їнка. Саме тут зосереджені основні сили артилерії ворога – вогонь ведеться безпосередньо з житлових кварталів Донецька. У зв’язку з масованими обстрілами блокпосту “Мар’їнка” та можливою загрозою життю громадян пропуск через контрольні пункти в цьому районі, тимчасово було припинено.

На Луганському напрямку обстановка загострилася – відбулася серія перестрілок та бойових зіткнень в районі Бахмутської траси (йдеться про с. Сокільники і сел. Золоте). Також бойовики вели вогонь по українських позиціях в районі м. Щастя і Станиці Луганської. Внаслідок бойових дій пошкоджено газопровід – понад 13 тисяч людей залишилися без газопостачання.

Андрій Лисенко зазначив: незважаючи на ускладнення ситуації, сили АТО успішно відбивають ворожі атаки.

За інформацією Державної прикордонної служби, протягом доби в межах Донецької та Луганської областей було зафіксовано 10 польотів БПЛА противника.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *