ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко схвалив строки переробки ядерного палива за межами України

|

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 281-VIII “Про встановлення строків переробки деяких товарів за межами митної території України”. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

“Повернуто з підписом від Президента”, – йдеться в статусі проходження документа.

Закон встановлює строки переробки за межами митної території України відпрацьованих (опромінених) паливних елементів ядерних реакторів та уранового оксидного концентрату в технологічних циклах переробки таких товарів, а саме:

– для відпрацьованих (опромінених) паливних елементів (твелів) ядерних реакторів (код товару згідно з УКТЗЕД 2844500000) – не більше 30 років;

– для уранового оксидного концентрату (концентрату природного урану) U308 (код товару згідно з УКТЗЕД 2844109000) – не більш 2 роки 9 місяців.

“Необхідність підготовки проекту закону обґрунтована положеннями статті 166 Митного кодексу України, в якому зазначено, що загальний строк переробки не може перевищувати 365 днів, а інший строк переробки товарів може визначатися Законами України”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, Верховна Рада встановила строки переробки ядерного палива за межами України 7 квітня 2015 р. За відповідний законопроект № 1917 проголосували 273 нардепа при 226 мінімально необхідних.