ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни уже задумалися над оновленням Катедральної площі

|

Львів’ян запросили до обговорення ідей з оновлення площі Катедральної у Львові. Про це у своєму блозі повідомив співорганізатор події, працівник департаменту розвитку Львівської міськради Олександр Шутюк.

«Хотів би запросити всіх на одну подію, до підготовки якої трохи був причетний і яка відбудеться наступними вихідними (25-26 квітня) на площі Катедральній у Львові. Якось я вже писав про те, як би могла виглядати ця площа, якби її перетворити на громадський простір – тепер ця ідея виринула знову і вже під дещо іншим кутом», – написав О.Шутюк.

За словами ініціатора обговорення, протягом двох днів площа Катедральна – місце, що раніше використовувалося виключно як парковка – наповниться людьми і подіями. «Зазвичай проектування облаштування площі чи скверу відбувається на папері, і архітектор змушений повністю покладатися на свою уяву і спостережливість. Проте сьогодні ми хочемо, щоб до проектування нової затишної міської площі долучилися всі, хто захоче, незалежно від професії. Ми будемо виготовляти прототипи вуличних меблів, пересувати їх та дерева в вазонах в пошуках оптимального розміщення, експериментувати, ділитись власними уявленнями про зручне місто, вчитись створювати умови для культурного відпочинку у спільному міському просторі», – каже О.Шутюк.

У суботу, 25 квітня, об 11 годині спільне «збирання» вуличних меблів та незначне облаштування простору. Також у програмі дня: лекція щодо висадки та догляду за вуличними рослинами, кава з домашнім печивом, розповіді про улюблені громадські простори, кіно, прибирання.

У неділю, 26 квітня, активісти знову планують зібратися, щоб попересувати і знайти найкомфортніше для них місце. Зустріч о 14 годині.