ОСТАННІ НОВИНИ

КНУ Шевченка, Могилянка та Католицький університет безкоштовно розмістять свої курси он-лайн

|

Національний університет ім. Тараса Шевченка, Києво-Могилянська академія, Український католицький університет та Львівська IT школа стали партнерами платформи масових безкоштовних онлайн-курсів “Prometheus”. Про це Дзеркалу тижня повідомив керівник проекту Іван Примаченко, передає Новий погляд

Так, з вівторка, 21 квітня, на сайті prometheus.org.ua відкрита реєстрація на безкоштовні масові онлайн-курси. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп`ютер і доступ до інтернету.
Кожен курс проекту складається з відеолекцій викладачів, а також інтерактивних завдань, які дозволять закріпити отримані знання. На додаток створений онлайн-форум, на якому студенти зможуть задати питання викладачеві і спілкуватися один з одним.

У разі успішного завершення курсів, кожна людина отримає електронний сертифікат університету, курс якого він пройшов. Сертифікат підтверджує отримані знання. Серед доступних з сьогоднішнього дня курсів наступні: – “Проблемні питання європейської історії” викладача Українського католицького університету Ярослава Грицака, – “Інтернет-медіа” викладача КНУ ім.Т.Шевченка Артема Захарченка, – “Інформаційні війни” викладача КНУ ім.Т.Шевченка Миколи Ожевана, – “Економіка для всіх” викладача НаУКМА академії Олексія Геращенко, – “Основи тестування програмного забезпечення” викладачів Львівської IT школи Георгія Гулев і Дениса Сорохана.

“Вперше в історії української освіти провідні навчальні заклади об`єднали зусилля для того, щоб зробити найкращу освіту доступним кожному”, – зазначає Примаченко.
Уже в найближчому майбутньому заплановано старт інших безкоштовних масових онлайн-курсів від провідних вузів України.

Громадський некомерційний проект “Prometheus” надає вільний і абсолютно безкоштовний доступ до кращих навчальних курсів університетського рівня всім бажаючим незалежно від місця проживання, віку чи майнового стану.

За 6 місяців з моменту старту проекту на сайті зареєструвалося більше 70 тис. користувачів. На даний момент для навчання доступно 12 курсів і відкрита реєстрація ще на 8.