ОСТАННІ НОВИНИ

Проти осіб, які відповідальні за незаконне ув`язнення Савченко, пропонують запровадити персональні санкції

|

Народні депутати України з фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Добродомов, Іванна Климпуш-Цинцадзе стали одними із співавторів постанови про запровадження персональних санкцій проти осіб, відповідальних за незаконне ув`язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко реєстр. номер 2571 від 06.04.2015. Про це інформує прес-служба нардепа Д.Добродомова.

За словами Дмитра Добродомова, метою і завданнями прийняття даної постанови є запровадження санкцій щодо осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у ПАРЄ Надії Савченко та  забезпечення її конституційних прав як громадянина України.

«Постановою ми пропонуємо, також, звернутися до міжнародних організацій, міжпарламентських асамблей та урядів демократичних країн світу щодо запровадження персональних санкцій проти таких осіб», – сказав депутат.

Добродомов розповів, що в списку осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата України Надії Савченко є: президент Російської Федерації Путін В.В., директор ФСБ Росії Бортніков О. В., радник президента РФ Сурков В.Ю., лідер терористичної організації «ЛНР» Плотницький І.В., голова делегації РФ в ПАРЄ  Пушков О.К. і т.д.

Нардеп наголосив на тому, що прийняття Постанови сприятиме звільненню народного депутата України, члена Постійної делегації у ПАРЄ Надії Савченко, яка протиправно утримується на території іншої держави, та приверне увагу світової спільноти до наявності прямої загрози її життю у зв’язку з тривалим голодуванням та відмовою від медикаментозної підтримки її життєдіяльності.

Фото: Twitter