ОСТАННІ НОВИНИ

Wizz Air залишається в Україні – Мінінфраструктури

|

Угорська авіакомпанія Wizz Air фізично збереже свою українську дочірню компанію «Візз ейр Україна». Про це журналістам повідомив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер в п`ятницю, повідомляє «Інтефакс-Україна».

За його словами про це йшлося в ході зустрічі з керівництвом авіакомпанії, ініційованої міністерством.

«Візз ейр Україна» залишається, як тільки вони зрозуміють, що рівень ризиків для них знижений, вони цю компанію перезапустять», – сказав він.

Крім того, за словами першого заступника міністра інфраструктури, Державіаслужба України вже переоформила дозволи на польоти в Польщу, Німеччину, Кіпр, ведуться переговори про польоти угорської компанії між Україною, Італією, Іспанією, для чого необхідні дозволи цих країн.

Також міністерство пропонує компанії виконувати рейси зі Львова.

Крім цього, Шульмейстер повідомив, що угорський авіаперевізник буде виконувати рейси з Угорщини у Вільнюс і Софію, і також йдуть переговори про виконання нею рейсів з цих міст в Україну.

Як відомо, раніше Wizz Air заявила про ліквідацію української дочки з 20 квітня. Вісім із 16 існуючих рейсів вирішили скасувати, решта – передали угорському підрозділу Wizz Air.

Після цього міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що спробує переконати компанію залишитися в Україні.

Фото: ФБ