ОСТАННІ НОВИНИ

Демократія по-російськи: Собчак заявила, що теж забрала б Крим

|

Відома російська журналістка та громадська діячка Ксенія Собчак каже, що на місці президента Росії, можливо, також забрала б Крим в України, але зробила б це у цивілізований спосіб

Про це вона заявила в інтерв’ю польському виданню Newsweek, передає “Укрінформ”.

“Для мене, як для більшості підлітків у радянські часи, Крим – це позитивні емоції: канікули, перше кохання тощо. Якби я була президентом, то, можливо, сама теж наважилася б на приєднання Криму (до Росії, – Ред.)”, – сказала Собчак.

Утім вона наголосила, що робила б це в інший спосіб: вкладаючи інвестиції, пропонуючи привабливу модель розвитку Криму – але без “зелених чоловічків”, агресії й вивішування російських прапорів.

На думку журналістки, Крим уже не повернеться до складу України, і розмови на цю тему “не мають сенсу”. “Єдине, що ми могли б зараз зробити, – це провести новий, чесний референдум для його жителів”, – вважає Собчак.

Нагадаємо, російська опозиціонерка в інтерв’ю також висловила думку, що влада “абсолютно розбестила” президента Росії Володимира Путіна, оскільки він дуже легко все отримав. За її словами, Путін піднявся на верхівку завдяки людям, які хотіли мати в Росії авторитарну владу, але він їх усіх перехитрив і використав, не дозволивши керувати собою.

“Після 15-ти років перебування при владі він переконався, що все, чого він тільки забажає, є можливим. Він вірить, що може управляти будь-якою людиною і суспільством, і не лише російським. Він почувається як бог – і в цьому небезпека”, – наголосила вона.