ОСТАННІ НОВИНИ

Львівського «муніципала», який «трусив» бабусьок на стихійних ринках, суддя Государський помилував

|

У Львові притягнули до відповідальності головного інспектора відділу охорони громадського порядку Галицького району ЛКП «Муніципальна дружина», який регулярно брав хабарі в сумі  1000 грн за можливість безперешкодно торгувати у невстановлених місцях. Про це інформує zaxid.net.

Галицький районний суд Львова довів причетність інспектора до 8 випадків хабарництва. У всіх випадках фігурує фіксована сума у 1000 грн. Очевидно, мова йде про щомісячну плату за не притягнення до адміністративної відповідальності, оскільки мінімальний разовий штраф за торгівлю у невстановлених місцях становить ₴17, а максимальний –  ₴255.

Інспектор мав чітко визначену територію – контролював стихійні ринки на перехресті вул. Городоцької – Шпитальної, вул. Степана Бандери та ринок на вул. Городоцькій.

Працівники міліції затримали хабарника «на гарячому» в середині грудня минулого року під час передачі чергової тисячі гривень за можливість безперешкодно торгувати з рук на стихійному ринку по вул. Степана Бандери. Працівники Галицького райвідділу вилучили хабар.

У судовому засіданні, яке відбулося 24 березня обвинувачений навіть не оспорював жодних обставин справи, визнав свою вину та розкаявся.

Відтак Галицький райсуд під головуванням судді Андрія Государського засудив хабарника до 5 років позбавлення волі (ч.3 ст. 368 КК України) та на 2 роки заборонив займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування. Однак суддя прямо в залі суду замінив покарання 3-річним умовним терміном.

Засудженого зобов’язали періодично з`являтися для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції та повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця роботи та проживання.

«Муніципальна дружина» – це комунальне підприємство Львівської міської ради, працівники якого займаються охороною громадського порядку та державного кордону. Вони мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, здійснювати фото-, звуко-, відеофіксацію таких правопорушень.

Ілюстрація nykodym.blogspot.com