ОСТАННІ НОВИНИ

Затриманого в прямому ефірі Бочковського сьогодні можуть посадити. З’явилися нові свідчення

|

Чотири начальники обласних управлінь Держслужби з надзвичайних ситуаціях дали свідчення проти екс-голови ДСНС Сергія Бочковського. Про це заявив депутат від «Народного фронту», радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі «5 каналу», інформує УП.

«Питання до процесуального прокурора на прізвище Шевченко, який раптом у суді засумнівався, що достатньо доказів (проти Бочковського і його заступника Стоєцького)», – сказав він.

«Сьогодні була колегія МВС, куди були запрошені всі відсторонені від керівництва керівники обласних управлінь МНС. Уже четверо з них після цієї колегії дали свідчення про те, як відбувалися схеми корупції, і добровільно зізналися, що з них вимагали щомісяця гроші», – сказав Геращенко.

«Тому завтра суду буде більш ніж достатньо доказів не лише для винесення запобіжного заходу, але й для звинувачувального вироку», – заявив він.

Геращенко також пояснив, що правоохоронці можуть затримувати громадян, у тому числі й чиновників, на 72 години для з`ясування обставин кримінальних справ, а далі запобіжний захід обирає суд.

Як відомо, 25 березня Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету міністрів через підозру в корупції при закупівлі паливно-мастильних матеріалів для ДСНС у компаній “Юкойл” і “Альянс”.

27 березня Печерський районний суд Києва відмовився їх заарештувати.

Фото: yatsenyuk.org.ua