ОСТАННІ НОВИНИ

Заступників Коломойського звинувачують у фінансуванні злочинного угрупування

|

Голова СБУ Валентин Наливайченко звинуватив високопосадовців Дніпропетровської облдержадміністрації у фінансуванні міжрегіонального злочинного угрупування. Про це він заявив на брифінгу, зазначивши, що мова йде про Геннадія Корбана та Святослава Олійника, заступників голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. Про це пише Радіо Свобда.

«Усі посадові особи, особливо Дніпропетровської ОДА, які зараз погрожують нашим слідчим застосуванням незаконних збройних формувань. Зокрема підприємство «Січ», яке нібито є охоронною структурою, і зараз нам погрожують застосуванням цих людей, щоб зупинити слідство. Не зупините», – заявив Наливайченко.

Він зазначив, що генеральний прокурор Віктор Шокін об’єднав кілька кримінальних впроваджень щодо посадових осіб Дніпропетровської ОДА, зокрема про викрадення Олександра Величко.

«І злочинне угруповання, яке діяло у Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей – це єдина банда. Саме вона отримає підтримку, а ми ще обґрунтовано підозрюємо, що і фінансування від високопоставлених співробітників Дніпропетровської ОДА. Двоє з них нами допитані», – заявив Наливайченко.

Він також заявив, що діяльність підприємства «Січ» та цієї банди пов’язана із озброєними людьми у будівлі «Укрнафти».

«Ми підтверджуємо, що діяльність групи в тому числі зі зброєю, яку зафіксовано журналістами, так званої структури «Січ», яка до цього називалася в тому числі «Крок» є незаконною. Найближчим часом є жорсткі вказівки президента – кожна особа, яку ми бачили, чи не бачили, але причетна до перебування в «Укрнафті» в Києві мають бути роззброєні», – заявив Наливайченко.

СБУ готова сприяти цьому роззброєнню, наголосив Наливайченко. 

Як розповіли Радіо Свобода в Дніпропетровській ОДА найближчим часом посадовці проведуть брифінг, щоб заявити свою позицію щодо цих звинувачень.

Ввечері 22 березня вхід до державного підприємства «Укрнафта» було заблоковано озброєними автоматниками. Пізніше біля підприємства з’явилися броньовані вантажівки.