ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські десантники захищають один з найважливіших об’єктів Донбасу (фоторепортаж)

|

Один з підрозділів 80-ї окремої аеромобільної зараз охороняє від нападів терористів один з найважливіших об`єктів в зоні АТО – Луганську ТЕЦ. Ця потужна енергетична станція, від якої залежить життя всього регіону, знаходиться у сумнозвісному донбаському містечку Щастя. 

 

Через постійні атаки терористів ТЕЦ перебуває не в найкращому стані. Від уламків мін і “градів” повсюди вибиті шибки, подекуди перебиті трубопроводи. 

 

Усіх, хто потрапляє на територію Луганської ТЕЦ через головні ворота, зустрічає ось така скульптура. Військові кажуть, що вона як символ України, понівеченої Росією. «Важко скалічена вибухом російського снаряду, проте усміхнена та відкрита для всіх друзів і зустрічає їх відкритими обіймами та повною чашею», – пише про скульптуру працівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони підполковник Тарас Грень. 

 

«Луганська ТЕЦ, яскравий приклад того, що окупанти зовсім не зацікавлені в тому, щоб зберегти інфраструктуру регіону, – вважає командир десантного підрозділу з позивним “Тайфун”. – Коли вони проводили обстріли, то намагались поцілити саме в такі об`єкти ТЕЦ, які можуть легко вибухнути і які важко і довго ремонтувати». 

 

Фото: МОУ