ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни бояться повернення своїх бойовиків з України

|

На сьогоднішній день за кордоном в рядах терористичних угруповань воює низка російських громадян, і повернення їх додому несе в собі серйозну загрозу. Про це заявив секретар Радбезу Росії Микола Патрушев, повідомляє «Інтерфакс».

За його словами, такі найманці можуть принести в Росію навички «витонченого терору»: “Не секрет, що велика кількість найманців російського походження воює сьогодні за кордоном в рядах бандитських формувань. Після повернення на Батьківщину вони можуть принести на нашу землю навички витонченого терору, в тому числі властивого угрупованню, яке називає себе “Ісламська держава Іраку та Леванту”, але нічого спільного з ісламом не має”.

Раніше заступник голови МЗС Росії Микола Богданов порівняв заборонену і визнану екстремістською в Росії організацію ІГІЛ з раковою пухлиною.

“Зараз питання не про те, хто несе історичну провину, зараз потрібно правильно аналізувати обстановку і робити висновки з того, що сталося, для того, щоб діяти більш згуртовано, консолідовано і ефективно. Потрібна відмова від подвійних стандартів: що в одній стороні ісламісти хороші, в іншій – не дуже. Це, по суті, одні й ті самі люди”, – зазначив Богданов.

Фото: www.akcent.org.ua