ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальна львівська викладачка очорнила в російських ЗМІ рідний університет (відео)

|

Викладачка Львівського національного університету імені І. Франка Ольга Загульська поїхала у Москву для того, щоб взяти участь у телепрограмі на російському телеканалі «Росія-1», яка вийшла у прямому ефірі ввечері 11 березня, пише ZAXID.NET.

Відома своєю прихильністю до терористів на Донбасі, доцент Загульська в ефірі центрального російського телебачення розповіла, що в Україні немає свободи слова, а влада переслідує людей, які мають іншу думку.

«В Україні встановилась монополія на істину, нав’язана владою і її прихильниками. Хто має іншу думку, той автоматично відноситься до ворогів народу. В Україні розпочалась кампанія пошуку ворогів народу і їх жорстокого покарання», – заявила Загульська у прямому ефірі центрального російського телебачення.

Крім того, вона заявила, що студентів в університеті вчать нетерпимості і ненависті.

 

Виступ Загульської розпочинається із 1 год 10 хв

Декан географічного факультету Володимир Біланюк розповів ZAXID.NET, що уже знає про виступ Ольги Загульської на російському телебаченні. Наразі вона перебуває у двотижневій лікарняній відпустці, яка закінчується через кілька днів. Після цього вона повинна з’явитись на факультеті та надати довідку про те, що вона дійсно хворіла. При необхідності викладачка може продовжити лікарняний ще на тиждень.

Зараз, за словами декана, на кафедрі фізичної географії зробили графік замін. Утім, звільнити з роботи скандальну викладачку в університеті не мають права.

«Питання про її подальшу працю вирішуватиметься вкінці навчального року, коли в неї закінчиться термін перебування на посаді доцента. Буде оголошено конкурс, на який вона теж має право подаватись. А вже тоді таємним голосуванням буде вирішено, чи її підтримають колеги, чи не підтримають», – розповів Володимир Біланюк.

Нагадаємо, після того, як студенти географічного факультету Львівського університету влаштували «коридор ганьби», Ольга Загульська заявила, що має намір судитися із рідним університетом, якщо її адвокати знайдуть для цього підстави.

Її блог, через зміст якого і виник скандал в університеті, перевірили працівники Служби безпеки України дали юридичну оцінку, однак складу злочину не виявили. Мовляв, закликів до повалення конституційного ладу та захоплення влади там нема, а право на власну думку й погляди гарантоване кожному громадянину держави Конституцією України.

Крім того, після публікації нашої статті у соцмережах виникла широка дискусія про межі свободи слова і про те, чи може бути педагогом у вищому навчальному закладі людина з такими політичними вподобаннями.