ОСТАННІ НОВИНИ

Коли на кордоні відновлять будівництво «Стіни»

|

Держприкордонслужба України незабаром відновить активну фазу інженерних робіт на кордоні з РФ в рамках реалізації проекту «Стіна». Про це заявив прес-секретар відомства Олег Слободян, на брифінгу в Києві, передає “Інтерфакс-Україна“.

«На даний момент передбачено на поточний рік 300 млн грн на виконання першої черги інженерних робіт. Перший транш у розмірі 30 млн очікуємо в березні місяці. Як тільки кошти надійдуть і дозволятиме погода, активна фаза інженерних робіт на кордоні буде відновлена», – сказав Слободян.

Він нагадав, що наприкінці попереднього року прикордонне відомство отримало 235 млн грн для реалізації проекту інженерного облаштування українсько-російського кордону і адмінкордону з Кримом.

«Загалом на даний момент на україно-російській ділянці вже є понад 137 км протитанкових ровів, більше 86 км інженерних загороджень, оновлено понад 1000 км контрольно-слідової смуги і інше», – сказав Слободян.

На даний момент, за його словами, Держприкордонслужба запропонувала уряду варіант проекту «Стіна» із зменшеною вартістю інженерних робіт практично вдвічі. 

Фото: publicist.in.ua