ОСТАННІ НОВИНИ

Лише кожен п’ятий боєць армії «ЛНР»-«ДНР» має українське громадянство. Решта — російські найманці

|

На сьогоднішній день під єдиним централізованим командуванням у складі “ДНР” і “ЛНР” фактично розгорнуті два армійські корпуси російсько-терористичних військ (близько 30-33 тисяч осіб). З них лише 15-20% мають українське громадянство, інша частина — російські найманці. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи “Інформаційний спротив”, народний депутат Дмитро Тимчук.

“При цьому керівництво терористичних організацій продовжує проводити “мобілізаційні заходи”. На підприємствах і шахтах на окупованій території масово складаються так звані мобілізаційні списки працівників, під приводом підготовки до “наступу українських військ”, – зазначив Д.Тимчук.

За його словами, після серії конфліктів і серйозних втрат в особовому складі в результаті “зачисток”, ватажки залишків формувань т.зв. “Козаків” на окупованій території Луганської області погодилися на умови керівництва “ЛНР” щодо підпорядкування керівництву цієї терористичної організації.

“Прийнято рішення про входження “козачих” формувань до складу “збройних сил ЛНР” на правах окремого “роду військ”, – повідомив нардеп.