ОСТАННІ НОВИНИ

В Чечні затримали ще двох підозрюваних у вбивстві Нємцова

|

У зв`язку з розслідуванням вбивства Бориса Нємцова в Шелковському районі Чечні затримано ще двох осіб. Як повідомляє “Росбалт” з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах, чоловіків затримали вчора ввечері.

Співрозмовник агентства не став називати їхні прізвища, зазначивши тільки, що один з них є двоюрідним братом чеченського високопоставленого силовика.

«Ці люди потрапили в поле зору силовиків у зв`язку з відпрацюванням осіб, з якими останнім часом підтримували відносини Дадаєв і Шаванна. Ступінь їх причетності до вбивства Нємцова перевіряється, тривають допити. Рішення про те, чи звертатись до суду з санкцією на арешт, не прийнято», – розповів співрозмовник агентства.

Він підкреслив, що всі фігуранти цієї справи на момент затримань не працювали в силових відомствах Чечні. Також він підтвердив, що основною версією слідства є вбивство через висловлювання Нємцова, які група жителів Чечні вважала образливими для мусульман.

Нагадаємо, що колишній боєць батальйону МВС Чечні “Північ” Беслан Шаванна 8 березня під час затримання в Чечні загинув, підірвавшись на гранаті. Інший екс-боєць “Півночі” Заур Дадаєв був затриманий в Інгушетії і заарештований за рішенням Басманного суду Москви. За інформацією ЗМІ, він дав свідчення, що рішення про вбивство Нємцова було прийнято через його “негативні висловлювання на адресу мусульман”. 

Фото:ukr.segodnya.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *