ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз ще не готовий посилювати санкцій проти Росії

|

Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що зараз неможливо досягти одностайності серед країн – членів ЄС з приводу посилення санкцій проти Росії. Про це Туск заявив в інтерв`ю The New York Times напередодні свого візиту в США, передає  РБК.

За словами Туска, “деякі європейські політики готові повірити, що є шанс на прояв доброї волі Володимира Путіна і Росії”. Сам глава Євроради зазначив, що він “більш скептичний” з цього приводу.

Туск вважає, що зараз необхідно підтримувати “постійні зусилля”, для того щоб протистояти спробам Росії розділити європейських лідерів. Він зазначив, що побоюється, що Росія використовуючи військові та економічні інструменти, прагне взяти контроль над усією Україною”.

Говорячи про “неможливість” згоди між країнами ЄС щодо посилення санкцій щодо Росії, Туск заявив, що “досягти консенсусу між 28 країнами, причому не просто країнами, а демократичними державами, дуже складно”. Туск підкреслив, що багато санкцій, які були введені проти Росії з моменту анексії Криму, “заходять далі, ніж цього хотіла б влада деяких країн ЄС”.

Нагадаємо, в рамках візиту до США Туск зустрінеться з президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джо Байденом. Однією з основних тем зустрічі буде ситуація в Україні. 

Фото:telegraf.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *