ОСТАННІ НОВИНИ

ЛКП «Лев» просить грошей, бо хоче запрацювати по новому

|

ЛКП «Лев» будує нову стратегію розвитку на найближчий час. Основа – правильний менеджмент, повномасштабна програма стерилізації та активна просвітницька діяльність серед мешканців. Мета підприємства – повністю перетворитись у якісну ветеринарну клініку, де швидко, якісно та безпечно проводять операції, надають допомогу та відповідне лікування. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 «Сьогодні підприємство потребує змін. Також з’явилась проблема із регулюванням чисельності безпритульних тварин у Львові. Власне, тут і необхідний подальший правильний менеджмент», – відзначив директор ЛКП «Лев» Олег Мацех.

На порядку денному в ЛКП – запустити повномасштабну програму стерилізації, адже зараз, за словами керівника підприємства, вона працює не так, як би мала, зокрема – через відсутність фінансування та нормальних умов для післястерилізаційної перетримки тварин.

«Після операції собак потрібно утримувати близько 5 днів у закритому приміщенні. Такого приміщення зараз немає – його треба облаштувати. Потім волонтери мають 5 днів, щоб прилаштувати собак. Відсепаровуються хворі та агресивні, цуценята, – вони залишаються в ЛКП «Лев», з подальшим пошуком можливостей для прилаштування, переведення в притулки. Жодної евтаназії проводити ми не будемо, якщо на це не буде клінічних показань», – розповів Олег Мацех.

ЛКП «Лев» – це не притулок для тварин, – наголошує керівник ЛКП. Це ветеринарно-стерилізаційний центр. Так, безпритульних тварин спочатку відловлюють, потім стерилізують, лікують, роблять вакцинацію від сказу, чіпують, тобто ідентифікують, і ставлять жовту мітку на вухо.

«Відтак, ключове, що потрібно зробити, – це досягти співіснування простерилізованих та чіпованих тварин із мешканцями міста. Це основа. У мешканців має бути довіра до ЛКП і тих собак, яких воно перевірило й вилікувало. Місця в ЛКП для всіх безпритульних тварин недосить. Тож важливо, аби мешканці припинили викидати їх на вулиці. ЛКП «Лев» – це вже ліквідація наслідків, а не відповідальність за тварин», – зазначив Олег Мацех.

Зараз група волонтерів займається обліком безпритульних собак у місті, спільно з експертами з Німеччини та Харкова.

Як додає керівник ЛКП, найважчий і найважливіший етап – це просвітницька робота.

«Найбільша проблема в тому, що коли тварину стерилізують і відпускають назад, агресивні люди не приймають її, хоча, власне, саме вони і спричинили те, що в нас з’явились безпритульні собаки. Потрібно завжди починати із себе. Саме час довести, що ми пережили радянську ментальність і зможемо перейти на якісний європейський рівень. Якщо ми це зробимо, то програма врешті запрацює», – відзначив Олег Мацех.

Учора волонтери відкрили благодійний рахунок для допомоги ЛКП. Підкреслюють, що рух коштів буде повністю прозорим, а кожну перераховану копійку можна буде побачити он-лайн.

Банківські реквізити:

Приватбанк

4149 4978 3245 6216

Кабацій Олеся Степанівна

Нагадаємо, кілька місяців назад в ЛКП стартувала масштабна кампанія з прилаштування тварин. Відтак, тепер щонеділі з 10.00 до 16.00 год двері підприємства відкриватимуть для охочих взяти собаку в теплий дім. Долучатимуться також досвідчені ветеринари та кінологи, які надаватимуть таким людям безкоштовні консультації щодо утримання та виховання тварини.

Фото: gazeta.lviv.ua

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *