ОСТАННІ НОВИНИ

На поверхню з шахти Засядька підняли 16 гірників

|

Під час рятувальних робіт з шахти Засядька на поверхню було піднято 16 шахтарів з різними ступенями травматизму.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив голова конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, передає Еспресо.TV

“Зокрема, 16 гірників з різними ступенями травматизму та опіку піднято на поверхню. Зараз п’ятеро з них перебувають у опіковому центрі, двоє – у травматології, дев’ятеро – у лікарні профзахворювань. Одного гірника знайдено без ознак життя”,- повідомив Волинець.

“Наразі доля 32 гірників невідома, 24 з них – з дільниці №2, 6 – з дільниці прохідницьких робіт, 1 – з МДО (монтаж-демонтаж обладнання), 1 – із ГКР (гірничо-капітальних робіт). Силами бійців гірничорятувальних загонів окупованих територій ведуться аварійно-рятувальні роботи”,- зауважив він.

На думку гірника, цього недостатньо, бо загони кадрово недоукомплектовані. “Минулого року 700 бійців гірничорятувальної служби перебралися з окупованих земель на територію, підконтрольну українській владі.
Наші рятувальники готові були надати допомогу, але від керівництва так званої ДНР отримали ввічливу відмову. Нічого дивного в цьому немає, адже там, де вбивають людей тисячами, доля кількох десятків мало кого цікавить з тамтешніх керманичів”,- вважає він.

Ілюстрація: firstsocial.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *