ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Верховного суду підтримав подання про арешт трьох одіозних суддів

|

Голова Верховного суду Ярослав Романюк дав згоду на арешт трьох суддів, які вели гучні справи за правління Віктора Януковича. Про це у Facebook повідомив депутат Верховної Ради Сергій Лещенко, який розмістив відскановані документи, передає Радіо Свобода.

«Підтримую подання генерального прокурора України про надання згоди на затримання та арешт (тримання під вартою) судді Печерського районного суду міста Києва Вовка Сергія Володимировича», – ідеться в одному з наведених депутатом листів Голови Верховного суду до спікера парламенту Володимира Гройсмана.

Такі ж документи стосуються суддів Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

 

«Запам`ятайте прізвища цих трьох суддів. У понеділок ввечері до Верховної Ради надійшла згода на їх арешт, підписана головою Верховного суду. Голосування буде найближчими днями. Якщо вони втечуть – це буде провал усіх спецслужб України», – написав Лещенко у Facebook.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Віктор Кицюк і Оксана Царевич були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якій обвинувачення було висунуто Юлії Тимошенко. Сергій Вовк вів справу Луценка.

Генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаних суддів із займаних посад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *