ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент ухвалив закон про бюджетну децентралізацію

|

Верховна Рада України у другому читанні та в цілому ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу», що передбачає бюджетну децентралізацію (№1557), необхідний для прийняття державного бюджету на 2015 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, за таке рішення проголосував 231 депутат.

У ході обговорення прем`єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що уряд домовився з парламентською коаліцією про особливу процедуру внесення змін до бюджету в умовах воєнного стану, що передбачає погодження таких змін з президентом України.

Законопроект був прийнятий у першому читанні 25 грудня. Він припускав, що після набуття чинності закону до місцевих бюджетів буде надходити 100% плати за адміністративні послуги, державні мита, додаткові 10% податку на прибуток, від 2% до 5% податку на підакцизні товари, який буде встановлюватися на місцевому рівні, податок на нерухомість від 0 до 24 грн за квадратний метр; передбачено збільшення надходжень екологічного податку з 35% до 80%, а також – дотації на вирівнювання фіскальної платоспроможності. Також, документ передбачав скасування індикативних показників дохідної частини місцевих бюджетів, спрощення використання коштів місцевих бюджетів, а також процедури трансфертів з центрального бюджету до місцевих.

Довідка

Кабінет міністрів України передбачає проведення бюджетної децентралізації в I кварталі 2015 року.

Уряд закладає в проект держбюджету прогноз падіння економіки у 4,3% при інфляції 13%. Доходи бюджету встановлено в розмірі 475,240 млрд грн, витрати – 527,194 млрд грн і граничним обсягом дефіциту держбюджету в 63,670 млрд грн, або 3,7% ВВП.

Фото: УНІАН 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *