Сімох дітей-переселенців забрали на навчання в ЄС

|

Сьогодні семеро дітей, родини яких переїхали до Дніпропетровщини через бойові дії на Сході України, вирушили на навчання до Литви. Там вони пробудуть до кінця навчального року та залишаться на літні канікули. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Весь цей час дітей супроводжуватиме викладач з Дніпропетровська. Такі домовленості досягнуті між керівництвом Дніпропетровської області та Литви. Усі витрати, пов’язані з навчанням, проживанням, харчуванням та забезпеченням одягом, взяла на себе литовська сторона.

Дітей обирали так, аби вони були одного віку та могли навчатися за однаковою шкільною програмою. Тож до Литви їдуть 7 восьмикласників. Житимуть ці діти у Вільнюсі у міжнародній школі «Литовський дім». Вони отримуватимуть стипендію у розмірі 100 литовських літів (близько 500 грн.), а викладач отримуватиме заробітну плату європейського рівня.

Аби емоціями з навчання та відпочинку діти могли поділитися з батькам у повній мірі, обласна влада подарувала їм фотоапарати. Від почесного консульства Литовської Республіки у м. Дніпропетровськ учні отримали шкільні набори.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *