ОСТАННІ НОВИНИ

Воїни з 32-го блокпосту вийшли з оточення з технікою і боєприпасами

|

Українських військових, які утримували 32 блокпост біля села Смілого на Луганщині, бойовики випустили із оточення.

Про це повідомила журналістка “Громадського ТБ” Настя Станко.

“32-й блокпост всі вийшли з оточення. Всі, що були на 32-ому, вийшли з боєприпасами і з важкою технікою. Уже минули 31-й блокпост”, – написала вона в своєму Twitter.

100% особового складу 80 бригади, які були на блокпосту, вже в повній безпеці, повідомив начальник штабу 2-го аеромобільного десантного батальйону 80 бригади. Наразі військові направляються до місця постійної дислокації. Так само й бійці Національної гвардії, які також утримували блокпост, відступили на безпечну територію.

Раніше журналістка повідомляла, що бойовики обіцяли до опівночі випустити військових з оточення разом із технікою та припасами, якщо вони залишать позиції.

Тоді, за словами військових, командування не давало жодних конкретних наказів – ані атакувати, ані відступати. Єдиний наказ, який мали гвардійці – “триматися”.

“Триматися” військовим пропонували за допомогою води та макаронів, які бойовики пропустили вперше за два тижні. Однак і цю передачу ретельно перевірили, забрали всі “передачки”, дозволили провезти тільки 5 пачок цигарок на людину та декілька бутлів води.

Окрім води, військовим у понеділок дозволили забрати тіла загиблих побратимів. Як повідомляє Настя Станко, з поля бою вдалося забрати тіла 4 загиблих. З них – троє айдарівців та один із командирів Національної гвардії, який загинув минулої неділі. Також бійці забрали з поля бою рештки ще 5-6 загиблих.

Прориватися із оточення українські військові самостійно не могли, зазначала журналістка. За її словами, у понеділок вдень у Смілому розмішена важка техніка бойовиків, зокрема “Гради”. Разом із сепаратистами там стояли військові 34-го псковського полку, вночі прийшло підкріплення чеченців, сербів та Донських казаків. Поле навколо блокпосту також заміноване. При цьому українських військових на блокпосту було 110 осіб.

Фото: lugradar.ne

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *