ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція розбирається зі членами ОВК, які втекли з 140 округу

|

В Одеській області управління внутрішніх справ порушило кримінальну справу у зв`язку з тим, що в окрузі №140 розбіглися члени ОВК. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Українська правда.

«Великі проблеми в 140 окрузі по Одеській області! Там раптом пропали глава, зам, секретар і кілька членів ОВК 140», – написав він.

«УВС в Одеській області порушило кримінальну справу по статті 157 ч. 3 – перешкоджання здійсненню виборчого права посадовими особами виборчої комісії», – підкреслив Геращенко.

«Приміщення дільничних виборчих комісій, на яких зберігаються бюлетені, і протоколи з результатами голосування на ДВК взяті під посилену охорону працівниками міліції озброєними автоматичною зброєю для відбиття можливих нападів», – підкреслив Геращенко.

За його словами, ситуація з забезпеченням законності на ОВК 140 взята під особистий контроль начальника обласного УВС Миколи Катеринчука та Міністра МВС Арсена Авакова.

Він попередив, що глава, заступник, секретар і члени комісії безпідставно покинувши своє робоче місце і таким чином зривають підрахунок результатів волевиявлення десятків тисяч громадян України і можуть отримати від 3 до 7 років позбавлення волі.

«Я переговорив з начальником УВС Одеської області Миколою Катеринчуком, і він вважає, що якщо ці втікачі зараз повернуться до виконання своїх обов`язків, то суд і слідство врахують це як фактор пом`якшує покарання», – зазначив Геращенко.

«В іншому випадку ЦВК має зараз негайно призначити нових членів та керівників ОВК 140 і привести їх до присяги для того, щоб мати можливість підвести підсумки голосування», – попередив він.

По 140 округу балотується Давид Жванія. Станом на 18:40 там оброблено 7,2% протоколів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *