ОСТАННІ НОВИНИ

Верещук і Парасюк розповіли про війну, компромати і патріотизм (відео)

|

Сьогодні, 29 вересня, у Прес-клубі відбулися бліц-дебати кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 122 (межі виборчого округу: Жовківський, Яворівський райони). Дебатували двоє знаних і популярних в окрузі людей: мер Рава-Руської Ірина Верещук та сотник Володимир Парасюк.

На переконання І.Верещук, закінчення цієї війни все одно настане в кабінетах. Тому що зупинити її можна тільки домовленостями, переговорами та санкціями.
При цьому потрібно змінити і зламати систему, яка призвела до цієї війни. І поки військові роблять свою роботу мовою зброї і сили, такі, як вона, повинні зупиняти цю війну дипломатичними шляхами, вважає Ірина Верещук. 

Кандидатка в нардепи та мер Рава-Руської є самовисуванцем і переконана, що єдиною політичною партією, яка її підтримує, є громада Жовківщини, інформує dailylviv.com.

У Ірини Верещук є багато претензій до чинних депутатів. Вона вважає, що чинний депутат у 122 виборчому окрузі Василь Пазиняк не виконав жодної зі своїх обіцянок, а саме не було прийнято жодного законопроекту, який би допоміг громадам вийти з того стану, в якому зараз вони перебувають. Крім того, коли вона зверталася зі своїми ініціативами як до вищезгаданого депутата, так і до Руслана Кошулинського, який спочатку взяв до розгляду законопроект, але потім їй відмовив, розповіла Ірина Верещук.

«Потім повідомив через помічників, що я їм не підхожу, як формат, і вони не будуть допомагати прикордонним територіям», – поскаржилася Ірина Верещук. 

Від будь кого, хто працюватиме народним депутатом, вона вимагає знань, навичок, досвіду. 

«Люди будуть обирати справді професіоналів. Я вважаю, що наш народ є розумним і з’ясує, хто є справжнім професіоналом, а хто є тільки картинкою», – каже Ірина Верещук.

На її думку, тільки депутат-професіонал може взяти на себе відповідальність за економічний стан, за соціальний статус учасників АТО, за дітей сиріт, за розбиті дороги, відповідальність за все: від народження людини до її смерті. А ось пусті балачки про патріотизм зараз нікому не потрібні, бо патріотами зараз є всі. 

«Усі в Західній Україні є патріотами своєї землі. І саме наші громади дали цей поштовх і імпульс, і дали змогу Україні сьогодні перебувати на тому рівні, на якому вона перебуває. Так, нам важко, так, є помилки. Але тепер настав час професіоналів», – каже вона.

На її думку, професіоналізм нардепу потрібен саме для того, щоб самому приймати рішення і потім відповідати за них. Радники та консультанти – це добре, але перекладати відповідальність на інших – не треба. 

Разом з тим Ірина Верещук стверджує, що нічого вже не боїться і готова до будь якого компромату.

«Я служила в армії. Я – офіцер. Я знаю, що мене чекає. Знаю, що це буде брудно, знаю, що як жінка, я буду беззахисна перед ним. Хоча волі і характеру мені вистачить, щоби протистояти таким речам», – попередила  вона. 

Натомість, на думку сотника Майдану Володимира Парасюка, верхи повинні очолювати прості люди, які знають проблеми знизу. За його словами, він не домовлявся з жодною політичною партією про підтримку. Але в політику вирішив піти тоді, коли зрозумів, що нічого не змінюється. 

«Я прийняв рішення, коли я зрозумів, що прості люди зараз мають виявляти ініціативу і все має відбуватися так, як було на Майдані. Там перемогли прості люди. Вони взяли на себе ініціативу, і Янукович втік. На Сході ми тримаємо оборону, бо так роблять прості солдати. А їм допомагають прості українці», – каже Парасюк.

Говорячи про бездіяльність чинних депутатів, сотник вважає, що вони просто відірвалися від людей.

«Можливо, вони і не мають можливості ремонтувати дороги чи ще щось, бо в країні криза. Але ж зустрічатися з виборцями і вислуховувати їхні проблеми – можуть», – стверджує він. 

Оцінюючи тих, хто пройде до парламенту, Володимир Парасюк каже, що люди будуть обирати патріотів. Адже попередні 23 роки при владі були професіонали, які довели Україну до зубожіння.

«Всі ставлять собі питання: як будуть молоді непрофесіонали там працювати? Та ви подивіться, якою ще два місяці тому була наша армія. Дуже професійна? Ні. Але вона навчилася», –  сотник вірить в краще майбутнє.  

За його словами, прості люди можуть бути не такими вже й професіоналами, не мати 85 вищих освіт, але вони живуть в тому ящику, який весь час калатає. 

«Люди, ви любите Україну. Ось це має бути головним критерієм народного депутата, а не дурний популізм», – каже він. 

Парасюк стверджує, що вже відчув стосовно себе брудну гру. 

«Я за те, щоб всі стали на один старт і бігли. А хто переможе, тому потиснути руку і привітати.  Я за це, щоб ніхто нікому каміння не кидав під ноги і підніжки не ставив, щоб ніхто не падав. А не щоб ходили і обливали брудом один одного», – такою бачиться сотникові передвиборча боротьба.   

Але єдина людина, якої боїться сотник – це його мама.

«Я боюсь маму. Вона дуже багато чого знає. А більше мені немає чого боятися. Навіть якщо люди щось знають, бо я прожив 23 роки, якщо люди навіть щось скажуть, то я готовий за це відповідати. Навіть сказати: «Вибачте, я більше так не буду». Ми всі люди і нам треба вибачитися і попросити ще один шанс», – каже Володимир. 

Але він навіть не може собі уявити, який компромат можуть на нього  знайти, адже при владі він ніколи не був. Єдине, де він міг схибити, це ще в школі або ж на випускному. 
Щодо закінчення війни в Україні, то сотник вважає, що мир настане тільки тоді, коли ворог буде переможеним. 

«Треба ворога перемагати і ставити крапки над «і». Не можна відтягувати час. Імперські нахили Росії будуть тривати доти, доки ми їх не зупинимо. Ми сильні і непереможні, у нас досить багато зброї», – каже він. 

Фото, відео: Львівський прес-клуб 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *