ОСТАННІ НОВИНИ

Червоний Хрест досі не знає, яку гуманітарку Росія возить на Донбас

|

У міжнародній гуманітарній організації про підготовку чергового конвою дізналися зі ЗМІ. Про це інформує видання DW.

“З повідомлень медіа нам відомо про підготовку Росією четвертого гуманітарного конвою, проте нас офіційно не сповіщали про нього. Україна та Росія поки не досягли кінцевої домовленості щодо умов та обставин транскордонних гуманітарних операцій. За відсутності таких домовленостей, ми не можемо сприяти проходженню конвоїв з Росії “, – зазначила речниця МКЧХ Анастасія Ісюк.

Представниця Червоного Хреста додала, що організація готова надавати органам місцевої влади консультації з приводу розподілу гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що перший гуманітарний конвой у складі 280 білих КАМАЗів вирушив з Підмосков’я 12 серпня. В Україну колона заїхала через десять днів без згоди Києва та Червного Хреста. Українські ЗМІ висловлювали підозру, що вантажівки, які повернулися до РФ, вивезли обладнання луганських оборонних підприємств. Другий конвой проник до України в ніч на 13 вересня, третій – 20 вересня. У відповідь Міністерство закордонних справ України надіслало до МЗС РФ офіційну ноту протесту і розглядає такі односторонні дії як “грубе порушення територіальної цілісності та суверенітету України”.

Фото: ru.tsn.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *