ОСТАННІ НОВИНИ

Шахраї масово продають викрадені із зони АТО автомобілі

|

Інтернет рясніє оголошеннями про продаж вживаних машин зі Сходу – особливо з Донецької та Луганської областей, до того ж, чимало машин власники хочуть продати терміново та ще й за дуже низькою ціною. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Втім такі пропозиції мають покупців насторожити, говорить експерт із діагностики автомобілів Олександр Золотарьов. Чоловік каже – протягом останнього місяця до нього чи не щодня звертаються водії з проханням перевірити машину, яку привезли зі Сходу.

Поки що викрадені із зони АТО машини до Олександра не потрапляли. Однак про такі випадки чув багато.

Тому радить усім водіям перед купівлею авто самостійно зробити найпростішу перевірку – знайти vin-код. Vin-код складається з 17 цифр, і може бути вибитий як під капотом, так і в салоні авто. За цим кодом авто можна ідентифікувати через Інтернет.
“Vin-код складається з 17 цифр, тобто за цими 17 цифрам про автомобіль можна дізнатися все аж до того, хто його збирав, хто його вивозив з конвеєра і чиїми руками”, – розповідає експерт.

Однак самостійно перевірити код при купівлі вживаного авто замало, говорить автоадвокат Вадим Володарський. Для надійності варто перевірити машину в ДАІ та переоформити її на себе.

Експерт застерігає – якщо ДАІ виявить, що машина крадена, то її відберуть, але необачному покупцеві гроші при цьому не повернуть.

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *