ОСТАННІ НОВИНИ

Російський посол обіцяє ще добу боїв на Донбасі

|

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов вважає досягненням чергових переговорів у рамках контактної групи в Мінську визначення лінії зіткнення конфліктуючих сторін.
“Контактна група визначила лінію зіткнення конфліктуючих сторін. Це дозволило домовитися про відвід важкої техніки”, – сказав М.Зурабов журналістів за підсумками переговорів, інформує “Інтерфакс-Україна”.
Він також повідомив, що узгоджені в рамках переговорів у ніч на суботу домовленості “почнуть виконуватися через добу”.
М.Зурабов наголосив, що завдяки прийнятому 5 вересня протоколу, “деескалація конфлікту почалася”. “Кількість бойових зіткнень скоротилося на 70%, істотно скоротилися безповоротні і санітарні втрати. Попередні домовленості не спрацювали повністю, оскільки не було вироблено чіткого механізму та умов припинення вогню”, – сказав він.
За словами М.Зурабова, підготовка до нових переговорів зайняла не менше десяти днів. “Більша частина часу в ході підготовки і сьогоднішньою (19 вересня., – Ред.) Зустрічі була витрачена на визначення лінії зіткнення конфліктуючих сторін”, – повідомив він.
“Ми говорили про гуманітарну ситуацію і гуманітарної допомоги і про роботу, яка була зроблена у відношенні утримуваних осіб. Йде робота по списках. З 5 вересня вже обміняно більше 120 людей”, – додав М.Зурабов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *