ОСТАННІ НОВИНИ

На сході під час АТО загинуло близько 2 тисяч військових – заступник голови Дніпропетровської ОДА

|

Кількість загиблих бійців під час проведення антитерористичної операції у східних областях України становить близько 2 тисяч осіб. Про це заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник заявив на Першому національному, передає Радіо Свобода.

.Водночас, за словами Олійника, не всіх загиблих бійців вдалося забрати з поля бою.

«На жаль, ми думаємо, що там перебуває близько 400, можливо, 500 тіл. Велика частина цих тіл не упізнана, і швидше за все, будуть проблеми з упізнанням, тому що багато з них у результаті страшного озброєння, яке там застосовується, вже не підлягають упізнанню», – розповів Олійник. 

Олійник зазначив, що до цієї кількості входять загиблі військові, а також бійці добровольчих батальйонів і спецбатальйонів міліції.

За даними РНБО станом на 12 вересня загинуло 873 військовослужбовців.

Раніше уповноважений президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що в списках полонених і зниклих безвісти на Донбасі залишаються 2,4 тисячі військових і цивільних осіб.
8 вересня новообраний верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Зейд аль-Хусейн заявив, що з середини квітня цього року в під часбойових дій на Донбасі загинуло як мінімум 3 тисячі осіб.

                
Фото: www.pvgazeta.info 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *