ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк заявив, що уряд не дасть легалізувати бойовиків

|

Кабмін дасть гроші на проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської області виключно за умови, що вони будуть відкритими і демократичними.

Про це заявив на засіданні уряду прем`єр-мінстр Арсеній Яценюк, передає Українська правда.

Він заявив, що передбачені законом про спецрежим на Донбасі “муніципальні міліції” мусять підпорядковуватись українській владі.

“Будь-які збройні підрозділи мають діяти в межах і в спосіб визначений законами України. Юрисдикція уряду має поширюватись на всю територію держави і на всіх правоохоронців”, – заявив він.

У той же час Яценюк пояснив, які в уряду вимоги до проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської області.

“Вибори – це коли громадянин України з гордо піднятою головою і українським паспортом іде по вулиці, бачить рекламу кандидатів, може зустрітись із депутатом і запитати його, що він має намір робити, може побачити ток-шоу з депутатом. Коли забезпечена прозорість і відкритість. Коли будь-яка партія може внести своїх кандидатів”, – пояснив Яценюк.

“Вибори будуть визнані тільки тоді, якщо вони будуть проведені відповідно до норм і правил міжнародного законодавства”, – додав прем`єр.

Яценюк пояснив, що вимагає, аби на ці вибори були допущені спостерігачі, проводилась вільна агітація та вільне голосування.

“За інших умов – це не голосування, а легалізація бандитів, яку ми не дозволимо”, – заявив він.

“Легалізувати терористів ніхто не дасть. Принаймні, це моя політична позиція”, – запевнив також Яценюк. 

Фото: Ruters 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *