ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи полонили парламентарів-айдарівців, які домовлялися про обмін тілами

|

Бійці добровольчого  батальйону «Айдар» розповіли, що вони передали бойовикам тіла їх загиблого, якого називали майором, оскільки було домовлено про обмін  тілами полеглих.  Про це йдеться на сторінці батальйону «Айдар» у Facebook.

Парламентаріями, які домовлялися про обмін, були медпрацівник батальйону Тетяна Борисенко (мама Таня) і священник. Їх бойовики обіцяли передати лише представникам Червоного Хреста або ОБСЄ. 

Проте досі цього не зроблено. Нині ці люди, за інформацією батальйону, відвезені до Луганська. Тіла загиблих бійців передані «айдарівцям» у жахливому стані. Багато тіл лежало у лісосмузі або на траві, але навколо були сліди вогню. У деяких були розпороті животи. У батальйоні переконані, що ворог намагався приховати сліди глумління над полеглими. 

Судово-медична експертиза встановила, що були привезені останки 33 осіб. Нині упізнали лише 5 тіл загиблих. Враховуючи, що в цьому бою брало участь кілька десятків бійців 80-ї бригади і понад 20 бійців батальйону «Айдар», вояки батальйону вірять, що якась кількість бійців залишилися живими. 

Мовляв, вони пішли в «зеленку» або були захоплені в полон. «Айдарівці» Олексій Бегеда і Дмитро Грозовський були поранені і добиралися до своїх різними шляхами. Зараз вони обидва перебувають у госпіталях. Бійці батальйону зізналися, що їх товаришів вбивали живодер із Санкт-Петербургу та чеченські бойовики. 

 Фото: EPA/UPG 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *