ОСТАННІ НОВИНИ

Чемпіони, які зрадили Україну (фото)

|

Від початку українсько-російського конфлікту український тризуб на російського двоголового орла змінило кілька провідних спортсменів. Про це інформує видання Sportanalytiс.

1) Віра Ребрик

Дисципліна: легка атлетика

Вік: 25 років

 

Уродженка Ялти Віра Ребрик весною цього року змінила паспорт України на паспорт Росії. Своє рішення спортсменка пояснила сімейними обставинами.

“Незручно мені буде виступати за Україну, враховуючи, що я живу в Криму, який тепер належить Росії. Справа в тому, що мої батьки – інваліди. Я не можу їх кинути і поїхати. Я не за власним бажанням міняю громадянство. У мене безвихідна ситуація”

Українська легкоатлетка неодноразово встановлювала рекорди у метані списа. Також під прапором  України Віра Ребрик стала чемпіонкою Європи з легкої атлетики у 2012 році.

2) Сергій Лагкуті

Дисципліна: велоспорт

Вік: 28 років

 

Ще один уродженець Криму, велогонщик Сергій Лагкуті, теж змінив український паспорт на російський після анексії Росією Кримського півострова.

Цікаво, що Сергій Лагкуті працював у прикордонній службі України і довгий час представляв Центральний спортивний клуб Збройних сил України, з яким виборов срібну нагороду на етапі Кубка світу у 2013 році в Мексиці.

У 2008 році спортсмен захищав кольори української збірної на Олімпійських іграх у Пекіні. Також під прапором України Сергій Лагкуті здобув срібло чемпіонату Європи з велотреку.

3) Анна Буряк

Дисципліна: п’ятиборство

Вік: 24 роки

 

Одна із найбільш перспективних українських спортсменок у п’ятиборстві Анна Буряк теж змінила українське громадянство на російське і відразу ж переїхала в Росію.

Анна Буряк родом із Луганська. Свій переїзд і зміну громадянства спортсменка пояснила сімейними обставинами. Майже відразу ж після залагодження процедур з документами Анна Буряк розпочала виступи на турнірах в Росії.

Прощаючись з колись рідною країною і своїми колегами зі збірної, Анна Буряк лише попросила, аби Національний олімпійський комітет не перешкоджав їй у міжнародних виступах за Росію. Наразі головною метою Анни Буряк є вдалий виступ на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро, де спортсменка прагне захищати кольори російського прапора, однак для цього їй потрібен спеціальний дозвіл НОК України.

Додамо, що Анна Буряк у складі збірної України неодноразово ставала чемпіонкою світу з п`ятиборства і зараз займає другу позицію у світовому рейтингу.

4) Катерина Лагно

Дисципліна: шахи

Вік: 25 років

 

Рішення корінної львів`янки перейти під прапор Росії досі викликає багато неоднозначних коментарів. Про бажання спортсменки виступати за збірну Росії стало відомо у квітні цього року. А вже наприкінці липня за спеціальним указом президента РФ Володимира Путіна українська шахістка отримала громадянство Росії.

На сьогодні в офіційному рейтинг-листі вона займає сьоме місце серед жінок у світі, і перше – серед українок. Катерина Лагно вважається наймолодшим гросмейстером серед жінок. Шахістка неодноразово ставала чемпіонкою світу та Європи під прапором України.

5) Артур Айвазян

Дисципліна: стрільба з пневматичної гвинтівки

Вік: 41 рік

 

Ще один українець, який довгий час проживав у Львові вирішив знайти своє “щастя” у Росії. Уже зовсім незабаром, спортсмен повинен прийняти участь у чемпіонаті Росії з стрільби.

Додамо, що Артур є Олімпійським чемпіоном Пекіна.ї

 Фото: Sportanalytiс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *