ОСТАННІ НОВИНИ

Український АН-26 збили із російського літака?

|

Український АН-26 могли збити із російського літака з аеродрому Міллєрово, що знаходиться в Ростовській області. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, пише Українська правда.

Речник підтвердив слова міністра оброни України про те, що жоден ПЗРК із озброєння терористів не може на такій висоті вразити літак.

За його словами, наразі українські військові, виходячи із отриманих даних, розглядають 2 версії.

Перша – постріл було зроблено із сучасного наземного ракетно-гарматного комплексу «Панцир».

Друга версія – літак збили самонавідною ракетою Ікс-24 класуповітря-повітря із російського літака, який міг бути піднятий у повітря із російського аеродрому «Міллєрово», що знаходиться в Ростовській області.

Як відомо, зв`язок з літаком повітряних сил АН-26, який виконував завдання в рамках повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО, зник о 12.30 год.

Згодом члени екіпажу збитого літака АН-26 вийшли на зв`язок з Генштабом.

Як повідомив міністр оборони Валерій Гелетей, з огляду на те, що літак йшов на висоті 6500 м, його ураження переносними зенітними комплексами є неможливим, тобто літак був вражений іншою, більш потужною ракетною зброєю, яка була застосована, вірогідно, з території Російської Федерації.

Українська правда

На фото скріншот з відео TomahawkVideo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *