ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз дав час Росії до 30 червня, далі - санкції

|

Лідери країн-членів Європейського Союзу відзначають, що нові обмежувальні заходи відносно Росії можуть бути прийняті в будь-який момент. 

Про це йдеться у висновках Європейської Ради щодо ситуації в Україні, схвалених у п`ятницю на засіданні в Брюсселі, повідомляє УП з посиланням на “Інтерфакс-Україна“. 
“Європейська Рада нагадує, що Європейська комісія, Європейська служба зовнішніх дій і країни-члени провели підготовчу роботу щодо можливих заходів, як це було запитано в березні, таким чином подальші кроки можуть бути зроблені без подальшої затримки”, – йдеться у висновках. 
У документі наголошується, що до 30 червня мають бути зроблені певні кроки. 
У тому числі, угоду про верифікаційний механізм під моніторингом ОБСЄ щодо припинення вогню та ефективного контролю за кордоном; повернення українській владі трьох пунктів перетину кордону (Ізварине, Довжанський, Краснопартизанськ), звільнення заручників і початок істотних переговорів з імплементації мирного плану Порошенко. 
“Рада оцінить ситуацію, і, якщо це буде необхідне, вживатиме необхідних заходів”, – написано в документі. 
Лідери ЄС також підкреслили готовність зібратися в будь-який момент при необхідності схвалення яких би то не було значних обмежувальних заходів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *