ОСТАННІ НОВИНИ

Україна суворо дотримуватиметься мирного плану – Порошенко

|

Україна суворо дотримуватиметься мирного плану з врегулювання конфлікту на сході країни. Як передає кореспондент УНІАН, на цьому наголосив президент України Петро Порошенко сьогодні в коментарі журналістам після вшанування пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні біля Меморіалу Вічної Слави.

Глава держави підкреслив, що день початку війни є одним із найбільш тяжких днів української історії. «22 червня – це день, який навчив український народ найбільше любити мир, день, який нагадує нам всім про страхи і жахіття війни”, – сказав президент.

Він зауважив, що обидва його діди були на війні, один завершив її у Празі, другий – у Німеччині. Один з дідів його дружини загинув під час війни.

“Для нас у родині цей день є нагадуванням про жахи війни”, – сказав президент.

“У нас завжди шанували дідів, предків, і знали, якою ціною завойований мір. На жаль, на сьогоднішній день питання війни знову стало реальністю в Україні. Запах, сморід війни сьогодні в повітрі”, – сказав Порошенко, додавши, що саме тому він позавчора під час перебування під Слов`янськом в зоні АТО прийняв рішення дати миру шанс.

Він нагадав, що відбулося одностороннє припинення вогню з боку українських Збройних сил, національної гвардії і прикордонників.

Президент пообіцяв, що цього режиму вони суворо дотримуватимуться до 27 числа. “Ми на сьогоднішній день робимо все можливо для того, щоб переконати тих, хто живе на Донбасі, що вони є і будуть найціннішими нашими громадянами, ми гарантуємо їм безпеку і мирний план президента, налаштований на те, щоб зберегти мир, скласти зброю і шляхом переговорів відновити єдину цілу державу. Я не маю жодного сумніву, що цей святий день є найкращим, щоб приступити до миру”, – сказав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні в Україні вшановують пам`ять жертв війни.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *