ОСТАННІ НОВИНИ

Назвали справжні причини загибелі людей в одеському Будинку профспілок

|

Усі дослідження зі встановлення причини смерті учасників масових заворушень 2 травня в Одесі завершено. Про це заявив начальник Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи Григорій Кривда, пише УП.

“На сьогоднішній день двоє чоловіків не ідентифіковано”, – зазначив Кривда.

Він додав, що ніхто з 48 загиблих не помер від тілесних ушкоджень, які могли б свідчити про побої.

“У нас немає даних про загиблих від ушкоджень, завданих палицями, арматурою. Вісім осіб падали з висоти, вони одержали важкі тілесні ушкодження. Депутат Одеської облради В’ячеслав Маркин отримав тяжкі тілесні ушкодження, але ніяких ушкоджень, які могли б свідчити про те, що їх били, у нас немає. Серед потерпілих, які перебувають у лікарні, та ж картина”, – сказав Кривда.

За його словами, дев’ять осіб загинули через отруєння чадним газом, двоє померли в лікарні внаслідок тяжких опіків тіла, троє – через сильні опіки дихальних шляхів і тіла.

“Ще п’ять осіб – опіки дихальних шляхів, тіла в комбінації з отруєнням не уточненими газами й продуктами горіння. Опіки дихальних шляхів у комбінації з отруєнням не уточненими газами – одна людина. Найбільша група – отруєння не уточненими газами, димами, випаровуваннями – 14 осіб”, – повідомив Кривда.

Він уточнив, що експерти провели спектральні дослідження біоматеріалів усіх трупів на вміст наркотиків і лікарських препаратів – ніде наркотики й лікарські препарати не виявлені.

Кривда також повідомив, що шестеро осіб загинули від вогнепальних поранень, отриманих у центрі міста: четверо загинули на вулиці, двоє – в лікарні. З 48 загиблих, 41 – чоловік, семеро – жінок. Крім того, начальник бюро акцентував на тому, що судмедекспертиза – один із доказів у кримінальному процесі.

“Навіть у тих випадках, коли вона є головним доказом при визначенні причин смерті, ідентифікації й так далі, необхідно враховувати й дані наслідки. … Ми всі дослідження зі встановлення причини смерті провели – вони завершені до 2 червня”, – сказав Кривда.

Як відомо,  2 травня в Одесі в результаті сутичок між сепаратистами й проукраїнськими активістами постраждало понад 200 осіб, загинуло 48 осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *