ОСТАННІ НОВИНИ

Росія оголосила у розшук Авакова та Коломойського

|

Слідчі Слідчого комітету Росії винесли постанову про розшук голови МВС України Арсена Авакова та голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

Про це повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін, – передає УП, посилаючись на Інтерфакс.

Згідно із заявою Маркіна, українці звинувачуються у “застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, вбивстві при обтяжуючих обставинах, перешкоджанні професійній діяльності журналістів та викраденні людей”.

“Аваков і Коломойський оголошені в міжнародний розшук, який проводиться на території всіх держав – членів Інтерполу”, – зазначив він.

Як сказав Маркін, в рамках цієї кримінальної справи більше 40 слідчих продовжують працювати з особами, що приїжджають з України і є “постраждалими від злочинів”.

“На даний момент допитано 2400 свідків, 1470 чоловік вже визнані потерпілими, в тому числі 208 неповнолітніх. Більше тисячі людей передали російським слідчим заяви в Міжнародний кримінальний суд і Європейський Суд з прав людини”, – розповів офіційний представник СКР.

Крім того, Росія має намір встановити особи всіх командирів і військовослужбовців Збройних Сил України, “Національної гвардії України” і бойовиків “Правого сектора”.

За заявою російської сторони, вони причетні до “проведення каральної операції проти цивільного населення на південному сході України”.

Раніше слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Авакова і Коломойського.

Міністр внутрішніх справ відповів на це вдячністю.

“Спасибі за високу оцінку моєї та Ігоря Валерійовича роботи. Зобов`язуюсь і надалі працювати і служити Україні так, щоб бути максимально незручним путінському режиму!”, – написав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *