ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС назває атаку на «Ізварине» спробою зірвати мирний план Порошенка

|

Напад озброєних бойовиків на пункт пропуску “Ізварине” на Луганщині свідчить  про те, що вони намагаються зірвати план президента Петра Порошенка щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, повідомляє УНІАН.

“20 червня незаконно озброєні формування з використанням важкої зброї, зокрема мінометів, атакували прикордонний пункт “Ізваріне”, порушивши тим самим режим припинення використання сили та свідомо намагаючись зірвати процес мирного врегулювання у східних регіонах України”, – зазначили в МЗС.

“За інформацією Міноборони, підрозділи Збройних сил України, задіяні в АТО, не застосовували і не застосовують артилерію і міномети під час проведення заходів з відновлення режиму державного кордону України”, – підкреслили у відомстві.

Згідно з планом президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях, критично важливим для досягнення невідкладної деескалації ситуації у регіоні є безумовне дотримання режиму припинення використання сили.

“У цьому зв’язку наголошуємо на крайній необхідності уникнення будь-яких провокацій на кшталт тих, що мали місце на прикордонному пункті “Ізварине”, – підкреслили в МЗС.

Як відомо, в ніч на 21 червня на Луганщині та Донеччині бойовики обстріляли з мінометів та іншої зброї українських прикордонників у пунктах пропуску та силовиків у місцях дислокації АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *