ОСТАННІ НОВИНИ

З новим генпрокурором настає чорний день для злочинності в Україні

|

Верховна Рада підтримала пропозицію президента Петра Порошенка про призначення Віталія Яреми генпрокурором, пише УП.

«За» про голосували 329 народних депутатів.

Крім того, Верховна Рада підтримала прохання прем’єр-міністр Арсеній Яценюка про звільнення В.Яреми з посади віце-прем`єра – 331 голос.

Представляючи Ярему, президент Петро Порошенко заявив, що в тому випадку, якщо ВР підтримає кандидатуру Яреми, “сьогоднішній день стане чорним для всієї української злочинності, як організованої, так і не дуже”.

“Роль генпрокуратури в боротьбі з корупцією є визначальною. Ми брали зобов’язання негайно розпочати боротьбу з корупцією…В якості напутнього і символічного побажання моя улюблена цитата автора сінгапурського дива Лі Куан Ю: “Як почати боротьбу з корупцією? Почніть з того, що треба посадити трьох своїх друзів. Ви точно знаєте, за що, вони знають, за що , і народ вам повірить”, – сказав Порошенко.

Він також заявив, що вкрай важливим є те, щоб не зволікати з ухваленням нового закону про прокуратуру.

“Я готовий взяти участь в обговоренні і прийняти новий європейський закон про прокуратуру, яким ми спільно зробимо з генпрокуратура справжній європейський орган”, – сказав Порошенко.

Вже після голосування Ярема подякував за призначення і пообіцяв докласти зусиль, щоб в Україні був “спокій, мир та злагода, щоб захистити людей від злочинних посягань”.

Він також висловив і подяку Олегу  Махніцькому, який до цього був в.о. Генпрокурора.

Фото: www.mediaport.ua

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *