ОСТАННІ НОВИНИ

Україна готова дати змогу російським бойовикам скласти зброю і піти

|

Україна готова дати можливість російським диверсантам скласти зброю і залишити територію. Про це заявив секретар РНБО Андрій Парубій на брифінгу після засідання увечері в Києві в понеділок, пише Українська правда.

«Ми наголошуємо як держава, що наша мета – не війна, наша мета – мир», – зазначив А. Парубій.

Ми виступаємо за те, щоб бойовики, російські диверсанти самостійно склали зброю, щоб вони змогли залишити територію України, й на тих територіях, де сьогодні відбувається дестабілізація і сутички, ми змогли якнайшвидше підтримати наших громадян для реабілітації після того страшного потрясіння, яке принесли в нашу державу бойовики, котрі прийшли ззовні, й екстремістські групи, які діють на території України», – сказав він.

Парубій наголосив, що мирний план має бути втілений як можливість для членів незаконних озброєних формувань скласти зброю.

«Очевидно, на певному етапі проведення нашої операції буде запропоновано такий варіант… і буде надано чітко визначений термін на виконання цього плану», – наголосив він.

На уточнювальне запитання, про які терміни йдеться, секретар РНБО зазначив, що «йдеться про період від п’яти до семи днів».

«Це період нетривалий», – резюмував Парубій і додав, що про конкретні терміни повідомить президент України Петро Порошенко.

За словами секретаря РНБО, ця ініціатива влади України є гуманітарною місією, яка дасть змогу уникнути жертв серед мирного населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *