ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра стане відомо про дострокові вибори в Раду

|

У вівторок Верховна Рада приступить до розгляду проектів змін до закону про вибори народних депутатів з тим, щоб провести дострокові парламентські вибори. Про це повідомив на брифінгу в.о. лідера фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, повідомляє «Лігабізнесінформ».

За його словами, вже зареєстровано чотири таких законопроекти, а також виборчий кодекс, який пройшов експертизу Венеціанської комісії.

«У нас на сьогодні є та база, над якою можна активно попрацювати вже на цьому тижні. Ми наполягли на тому, щоб це було включено в порядок денний, і буквально у вівторок ми почнемо розглядати проекти законів, що стосуються виборів в Україні», – сказав він.

Соболєв зазначив, що провести дострокові парламентські вибори за існуючою змішаною системою неможливо, оскільки низка мажоритарних округів не отримає своїх представників. За його словами, вибори слід проводити за пропорційною системою з відкритими списками, що дозволить проголосувати жителям всіх регіонів. У тому числі, за аналогією з президентськими виборами, громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території в Криму, зможуть проголосувати на материковій частині країни.

Як повідомляли «Коментарі», президент України Петро Порошенко виступає за проведення дострокових виборів Верховної Ради.

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *