ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни запустили Порошенку «попереджувальну ракету»

|

Сьогодні у Львові активісти громадського сектору Євромайдану та «Демократичного альянсу» провели попереджувальний мітинг: люди вимагали у президента Петра Порошенка погодження кандидатури нового голови ОДА з громадою.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Зокрема, мітингувальники символічно запустили у Київ «попереджувальну ракету», яка, за їхніми словами, є сигналом до президента.

«Тут, на місцях, ми в очікуванні нового голови ОДА. Але не просто в очікуванні нової людини, а людини, яка своєю появою продемонструє нові правила в політиці. Також ми хочемо розуміти, чому буде саме ця людина, якими критеріями керується президент. Тому ми просимо Порошенка, оприлюднити кандидатуру, над якою він думає, аби почути від громадськості певну оцінку»,  – зазначила активістка Ольга Сало.

 

Разом з тим, вона додала, що це допоможе президенту у правильності вибору і продемонструє діалог громади з ним, про що йшлося у передвиборчій кампанії Порошенка.

Також учасники акції озвучили основні пункти звернення до Порошенка.

«Очікуємо, що перед призначенням голови Львівської ОДА ви оприлюдните прізвища відповідних кандидатів, щоб почути думку львівської громади. Просимо сприйняти цю вимогу, як необхідну умову подальшої діяльності вашого представника на рівні області. Вимагаємо вже на етапі призначення зобов’язати майбутнього голову ОДА до чіткої підзвітності громадам: щомісяця проводити двогодинну зустріч з громадськістю у відкритому форматі, уможливити присутність на апаратних нарадах ОДА громадських активістів та журналістів, делегованих громадськими зборами», – йдеться у зверненні.

Фото: Вголос  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *