ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала диверсанта, який готував терористичну операцію (відео)

|

У Миколаєві затримали громадянина «Ш», який готував і проводив на південному сході України терористичні та сепаратистські акції. Про це повідомляє УП з посиланням на прес-службу СБУ.

«39 місцевий мешканець підшукував у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях потенційних учасників для проведення диверсій. Його діяльність координувала російська сторона з території АР Крим», – розповіли у відомстві.

В СБУ встановили, що зловмисник отримав від представників російського штабу «Казачья национальная гвардія» вказівку, спільно з бойовиками терористичної організації «ЛНР» вивести з ладу бойові літаки ЗС України, які дислокуються на військовому аеродромі в Миколаївській області.

Диверсант прибув до Миколаєва з метою провести розвідку прилеглої до аеродрому території, визначити оптимальні позиції для ведення вогню по українських літаках та шляхи відходу диверсійної групи. У ході затримання в нього вилучено карту військового аеродрому. Під час обшуку за місцем проживання у зловмисника виявлено набої до автоматичної стрілецької зброї та бойову гранату.

СБУ розпочато кримінальне провадження за ознаками за фактом готування до вчинення терористичного акту і незаконного поводження зі зброєю. Щодо затриманого суд обрав запобіжний захід утримання під вартою.

Фото,відео: СБУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *