ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова згубилась чотирирічна дівчинка

|

Вчора до Галицького районного відділу міліції надійшло повідомлення про зникнення чотирирічної дитини у центральній частині Львова. Про це Львівської порталу повідомили Львівського міського управління міліції.

На місце події прибули співробітники кримінальної міліції у справах дітей, які одразу приступили до пошуку зниклої дівчинки. Допомогти правоохоронцям відшукати дитину прибули й представники громадського формування «Варта-1», які не залишились байдужими, почувши відповідне орієнтування. 

Близько півтори години працівники міліції спільно з активістами розшукували зниклу  дівчину на прилеглій території, однак з огляду на велику кількість дитячих туристичних груп, пошуки ускладнювались. 

Згодом до оператора лінії «102» надійшло повідомлення про те, що на дитячому майданчику перебуває малолітня дитина без супроводу дорослих. Як стало відомо, під час спільної прогулянки із бабусею по вулиці Староєврейській, дівчинка непомітно для останньої відлучилась. Дитина самостійно дійшла до проспекту В’ячеслава Чорновола, де небайдужа громадянка помітила дитину та повідомила правоохоронців.

Зважаючи на періодичність подібних випадків, наголошуємо на необхідності посиленої уваги за дозвіллям дітей та підлітків:
1. Організаторам екскурсійних турів та супроводжуючим туристичних груп неповнолітніх необхідно пильно стежити за своїми підопічними, періодично організовуючи переклички згідно із списками.

2. Батькам та родичам особливо малолітніх дітей пильнувати за їх місцезнаходженням. Перебуваючи на вулицях не відпускати малюків на великі відстані, тримаючи їх завжди у своєму полі зору.

3. Громадян, які помітили малолітню дитину без супроводу дорослих просимо повідомляти про це правоохоронні органи, адже можливо в цей час малюка розшукують.

«У випадку зникнення дитини не зволікайте із зверненням до міліції – час витрачений на самостійні пошуки може ускладнити подальший розшук дитини правоохоронцями», – радить начальник кримінальної міліції у справах дітей міста Львова Павло Лихач. «Разом з тим вдячний активістам громадського формування «Варта-1», які неодноразово приходили на допомогу міліції у подібних ситуаціях», – додав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *